Personvernerklæring for brukere av nettsiden varmepumpeskolen.no

Hvis du abonnerer på varsling ved nye blogginnlegg, legger igjen en kommentar eller du tar kontakt med oss, vil vi behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og e-postadresse.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er ABK AS, importør og representant for NIBE og Toshiba Varmepumper i Norge. Kontaktinformasjonen til ABK er:

Adresse: Brobekkveien 80 A, 0582 OSLO
E-post: post@abkklima.no
Telefon: 23 17 05 20
Organisasjonsnr.: 959 651 094

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss ved å sende en forespørsel via dette skjemaet.

 Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:

1. Sende varsel om nye blogginnlegg: Du kan abonnere på innlegg ved å registrere deg. Du mottar da en e-post når vi legger ut nye innlegg. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere din e-postadresse og bekrefte abonnementet. Din e-postadresse brukes ikke til noe annet enn å administrere abonnementet. Velger du å si opp abonnementet, slettes opplysningene om deg fra databasen.

2. Kommentar på innlegg: Du kan legge igjen kommentarer uten å registrere deg. Legger du igjen navn og nettsted, vil opplysningene bli liggende som en del av innlegget. Du kan også legge igjen e-post, men adressen vises aldri offentlig og brukes ikke til noe annet enn å administrere abonnementet slik som varsling hvis det kommer oppfølgende kommentarer.
Dersom du har publisert kommentarer som du ønsker å rette eller slette, kan du ta kontakt med oss.

3. Besvare henvendelser som kommer inn til oss. Navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å oss for å hjelpe deg med det du lurer på.

 

Utlevering av personopplysninger til andre

ABK bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen som sørger for at dataene er trygge og ikke brukes til andre formål enn de vi beskriver her.

 

Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

 

Bruk av informasjonskapsler

Våre nettsider benytter såkalte cookies (også kalt informasjonskapsler på norsk). Dette er små biter data som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen din av nettleseren du bruker. En cookie tilhører et bestemt nettsted, og kan ikke leses av andre nettsteder. Hva som lagres i en cookie varierer, men vanligvis er det id-nøkler som gjør det mulig å lagre brukerinnstillinger eller huske en bruker som har besøkt nettstedet tidligere. Du kan lese mer om informasjonskapsler og hvilke vi benytter her.

 

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside.

For å ta i bruk dine rettigheter må du sende oss en forespørsel via dette skjemaet. Vi vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som utgir seg for å være deg.

 

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan du kontakter Datatilsynet på deres nettsider.

 

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

 

Sist oppdatert: 2. juli 2018.