Få ned strømforbruket

Er strømforbruket hjemme hos deg høyt? Bruk varmepumpe og spar flere tusen kroner i året. Det er både enkelt og smart.

Først hadde vi en kald vinter i store deler av Norge, og så kom en lang og tørr sommer. Det gir høyere strømpriser; ifølge SSB økte prisen på elektrisitet inkludert nettleie 38 % fra september 2017 til september 2018.

Heldigvis er det enkelt å gjøre noe for å spare strøm: En luft-luft-varmepumpe gir flere ganger mer varme til boligen din enn hva den bruker i strøm. Slik får du ned strømforbruket i boligen din, samtidig som du får den komforten du ønsker. På den måten kan du spare utgifter sammenlignet med elektrisk oppvarming; opp til 40 %.

Ca 5000 kr i året er vanlig

Hvor mye du kan spare i din bolig, avhenger av

  • Hvor i landet du bor
  • Hvor godt boligen din er isolert
  • Hva slags planløsning boligen din har
  • Hvilken varmepumpe du velger, og
  • Hvordan du bruker den

Ifølge Enova kan en vanlig enebolig spare ca 4800 kWh i året, og omtrent 72 000 kr i løpet av 15 år. (Energipris 1 kr per kWh). 15 år er vanlig levetid for en luft-til-luft-varmepumpe. Det er ikke uvanlig å spare mer; så sjekk mulighetene i din bolig med Toshibas sparekalkulator.

Et enkelt sparetiltak

En luft-luft-varmepumpe koster normalt mellom 15000 kr og 30 000 kr.

Dermed sparer du inn det varmepumpen koster etter bare tre til seks år eller mindre. Og etter det vil varmepumpen fortsette å spare penger for deg i mange år – samtidig som den gir et godt inneklima.

Det å installere luft-luft-varmepumpe krever ingen store inngrep i boligen din, men kjøp fra en autorisert forhandler med nødvendig kompetanse. Andre ting du bør passe på, kan du lese mer om i 4 gode råd til deg som skal kjøpe luft-luft varmepumpe.

 

 

Legg inn en kommentar